Tips om het meeste uit uw Fysiotherapie in Veldhoven te halen

Fysiotherapie Veldhoven

Fysiotherapie kan u helpen herstellen van blessures en uw conditie en mobiliteit verbeteren. Het kan u ook helpen bij het omgaan met chronische aandoeningen. Vrede vecht voor!

Weet wat je kunt verwachten als je aankomt.

Als je fysiotherapie in Veldhoven nodig hebt, heb je waarschijnlijk wat vragen. De eerste stap is begrijpen wat u kunt verwachten. Je hebt misschien wat algemene ideeën op basis van wat je op tv hebt gezien of online hebt gelezen, maar de realiteit is een beetje anders. Een fysiotherapeut is een expert in het behandelen van blessures en aandoeningen. U hebt misschien gezien dat mensen met een atletiekachtergrond fysiotherapie krijgen, maar dat is maar een heel klein deel van het plaatje. Uw PT is waarschijnlijk een gezondheidswerker die speciaal is opgeleid om zorg te verlenen voor lichamelijke aandoeningen en blessures. Zij weten hoe ze u moeten helpen en hebben ervaring met het helpen van anderen. Tijdens de eerste afspraak maakt u kennis met uw therapeut en leert u elkaar kennen. U zult waarschijnlijk worden gevraagd over uw gezondheid geschiedenis en de huidige symptomen, en u kunt vragen stellen om beter te begrijpen wat je hulp nodig hebt met. Uw therapeut zal de behandelopties bespreken en het beste pad voor u bepalen. Zij zullen ook eventuele verwachtingen en wat u kunt verwachten in de loop van de behandeling uit te leggen.

Neem de tijd en wees geduldig

Het is normaal dat je vragen hebt en je angstig voelt, maar neem de tijd. U kunt zoveel vragen stellen als u wilt, en uw therapeut zal zijn best doen om ze te beantwoorden. Als je je opgejaagd voelt of het gevoel hebt dat je "tot op de bodem moet gaan", doe het dan rustig aan. Uw therapeut wil u helpen en wil u niet opjagen. Fysiotherapie is geen snelle oplossing. Het is een proces dat weken of maanden kan duren om volledig te genezen. Wees geduldig en verwacht niet dat je van de ene op de andere dag beter wordt.

Negeer de pijn niet – wees er alert op.

Als u bij uw therapeut aankomt, neem dan de tijd om u te installeren en vraag uw therapeut om hulp als u die nodig hebt. Als je eenmaal op je gemak bent, haal dan diep adem en ontspan je. Wees je tijdens de sessie bewust van je lichaam, wat je voelt en wat anderen om je heen doen. Let op je ademhaling en hoe je beweegt. Als je pijn ervaart, wees daar dan alert op. Als dat niet zo is, wees je dan bewust van hoe je je voelt. Let op hoe u ademt, wat u denkt en voelt, en hoe anderen op u reageren. Je kunt deze informatie gebruiken om je meer controle te geven. Negeer je pijn niet, maar besteed er aandacht aan. U kunt veel leren door goed op te letten.

5 manieren om je lichaam aan te moedigen tijdens de revalidatie

  • Rust – niet overtrainen en jezelf niet pushen – Oefeningen die te snel te geavanceerd zijn helpen je niet, ze beschadigen je spieren alleen maar. Te gemakkelijke oefeningen helpen je niet, maar verspillen je tijd.
  • Voeding – je kunt een slecht dieet niet uittrainen – eet echt voedsel, en eet niet te veel – drink water – beweeg – blijf niet onbeweeglijk. Sta op uit je stoel, sta op en beweeg.
  • Wees geduldig – dit heeft tijd nodig.

Rust – niet overtrainen en jezelf niet pushen – Oefeningen die te snel te geavanceerd zijn helpen je niet, ze beschadigen je spieren alleen maar. Te gemakkelijke oefeningen helpen je niet, die verspillen je tijd.

Voeding – je kunt een slecht dieet niet uittrainen – Eet echt voedsel, en eet niet te veel – Drink water – Beweeg – blijf niet onbeweeglijk. Sta op uit je stoel, sta op en beweeg.

Wees geduldig – dit kost tijd.

Samenvatting

Fysiotherapie is een proces. U begint langzaam met kleine oefeningen en vordert naar grote spiergroepen. U hebt misschien een doel voor ogen, maar uw therapeut zal u helpen uw kracht en zwakke punten te identificeren, en hoe u die het best kunt verbeteren. Het kost tijd om volledig te herstellen van een blessure of om uw volledige potentieel te bereiken. Het is belangrijk om geduldig te zijn, toegewijd te blijven aan uw doelen en hard te werken. Het kan frustrerend en uitdagend zijn, maar het is het uiteindelijk waard. Fysiotherapie is een lang proces met veel ups en downs. Maar het is het uiteindelijk waard.